top of page

Energiecentra

Open / Gevuld 

Wortel of Root

Stress/druk centrum dat continue druk 'paraat' heeft en aanmaakt om tot actie te komen zonder nadenken. Zie het als een soort snelkookpan onder druk, wachtend tot hij open mag, die continue van 'de druk' af wil.  

Hoofd / Inspiratie Centrum 

OPEN/WIT

 

 

GEVULD 

 

 

 waar alle inspiratie, de dingen die je leert - kortom mentale informatie - binnenkomt en opgeslagen wordt, wachtend tot er iets mee gedaan kan worden door het inzichtcentrum. Ook wel genoemd:  'mindfuck' centrum en aangesloten op de 'zwarte kolom' in de Profielkaart.  (Personality =bewust)

Inzicht Centrum - Mentaal

Energie om met informatie uit het Hoofd inzichten te verkrijgen en om te zetten in nieuwe ideeën, concepten, visualisaties.  

Hier 'huist' een van de helften van onze onbewuste lichaamsintelligentie, die aangesloten staat op de 'rode' kolom in je Profielkaart. (Design = onbewust)  

Manifesterende 'Doe' Energie

Het 'knooppunt' waar bijna alle centra op uitkomen om tot Manifestatie te kunnen komen op allerlei manieren. Intuitief, Emotioneel, Richtinggevend, Mentaal, Wilskracht, Genererend.     

G(ps)

Ego

Intuitief

Design kristal - filtert informatie op specifieke wijze, werkt samen met G(ps). Vaak onbewust proces. Toegankelijk wanneer je je lichaamsintelligentie leert herkennen. 

Lichaams 'magneet'- trekt aan 'wat bij jou hoort', wanneer je op de frequentie komt die 'eigen' is.

Motor Centrum / Energie met power erachter (brandstof)  

Richting - Liefde - Identiteit 

Richtinggevende energie op meerdere vlakken: jouw leven, wie ben ik?, waar hoor ik? Maar ook de leiderschapsrichtingen vind je hier. Hier ligt tevens je Magnetische Monopole.

Persoonlijkheid 'kristal' - filtert informatie die wij bewust kunnen waarnemen (denken).

Wilskracht-Competitie-Materieel

Doorzettingsvermogen, wil om te presteren. Gericht op het voorzien van materieel in alle vormen. Centrum gericht op 'Ik' 

Emotionele Energie 

De krachtigste motor energie, alleen aanwezig in mensen. Bedoeld om het volledige spectrum van gevoelens en verlangens diep te kunnen ervaren en hiervan te leren en te groeien. Opereert in golfbeweging en heeft een mate van nervositeit/aanwezigheid in zich. Staat voor het limbisch brein. 

Lichaamsbewuste energie

Het tegenovergestelde van het Emotie Centrum. Koel, fijnbesnaard systeem, zonder volatiliteit in zich. Herinnering opererend vanuit overlevingsstrategien. 'Reptielen Brein'. Instinctief, ingericht om angst te ervaren en hierop te handelen.  Vecht/Vlucht inzicht. 

Nauw verbonden met het fysieke lichaam/milt

Bewustzijns centrum, plek waar realisatie/inzichten zich vormen. 

Levenskracht Energie 

Een krachtige motor met een Respons Mechanisme op het leven.  Alleen Generators (70%). Pure kracht om te zorgen, arbeid te leveren, dag in dag uit te genereren. Scheppen vanuit respons op: "Ja leuk, gaan we doen!" 

Energie stroomt vanuit druk.

Iets wordt dus altijd in gang gezet vanuit het hoofdcentrum (denken)  of de wortel (zonder nadenken).

Beide pressievormen werken naar de Keel toe om tot uiting te kunnen komen.

Weetje
Werking

INFO?

bottom of page